Dvoudenní kurz pro začátečníky a domácí experimentátory, kteří se chtějí o sýrech a jejich výrobě dozvědět více. Kurz je rozdělen na teoretickou a praktickou část.
Obsah kurzu
Teorie:
- mléko jako surovina pro výrobu čerstvých sýrů
- stanovení syřitelnosti mléka
- zpracování sýřeniny
- solení sýrů
- jakostní parametry čerstvých sýrů
Praxe:
- praktická část bude zaměřena na výrobu čerstvých sýrů
- senzorické hodnocení čerstvých sýrů
Odborná garantka kurzu a lektorka: Ing. Alena Saláková, Ph.D. Dále se na výuce v kurzu podílejí zaměstnanci Ústavu technologie potravin.
Rozsah kurzu
2denní
1. den 6 vyučovacích hodin, 2. den 4 vyučovací hodiny teoretické i praktické výuky
Výuka probíhá v budově M (MENDELU, Ústav technologie potravin, Zemědělská 1, Brno), praktická výuka probíhá v mlékařském poloprovozu Ústavu technologie potravin.
Termín kurz
16. a 17. 9. 2022
pátek celý den, sobota dopoledne
Cena kurzu
3 400,- Kč
Cena kurzu zahrnuje veškeré náklady na lektory a materiál nutný pro výrobu sýrů a studijní materiály.
Možnost vystavení dárkového poukazu.
Výstup kurzu
Kromě získaných znalostí, studijních materiálů a vlastnoručně vyrobených výrobků, obdrží účastníci kurzu osvědčení o jeho absolvování.
Podmínky účasti
zaslání přihlášky
úhrada účastnického poplatku
Kontakty
Přihlášení na kurz
PřihláškaVíce aktualit
-
Univerzita třetího věku MENDELU se připojila k nedávnému Veletrhu prorodinných a seniorských organizací, který se konal na Moravském náměstí v Brně. Naše univerzita byla jedinou brněnskou institucí tohoto typu, která se této akce zúčastnila. …24. 6. 2023
-
Курс чеської мови для іноземців
Програма призначена для іноземців, які мають бажання навчатися в Університеті ім. Менделя або в іншому виші Чеської Республіки чеською мовою. Попередня мовна підготовка не передбачається, програма призначена для повних початківців. Переважна…1. 8. 2022 -
Řez ovocných dřevin
Všechny ovocné dřeviny vyžadují trvalou péči, jejíž hlavním nástrojem jsou řezy různých typů, v různé intenzitě a termínech. Pokud jste tedy zdědili nebo koupili starší sad, je nutné se o něj správně starat, aby vám sloužil, co nejdéle. Kurz…13. 7. 2022 -
Péče o ovocné dřeviny
V krajině i zahradách rok co rok přibývají nové ovocné stromy a keře. Někdo naopak koupí nebo zdědí starý ovocný sad. Mnozí dostanou za úkol starat se o veřejnou zeleň, která zahrnuje i ovocné dřeviny různého staří a různé vitality. Ale jak se…13. 7. 2022 -
Permakulturní zahrádkářství
Třídenní kurz pro ty, kteří se zajímají o šetrné pěstování plodin, zeleniny a okrasných rostlin. Naučíte se základní zásady, péči o půdu, podporu biodiverzity, zásady pěstování. Získané znalosti si procvičíte na vlastním plánu permakulturní zahrady…13. 7. 2022 -
Základy zahradní architektury
Chcete si sami upravit svou zahradu a zkonzultovat svůj návrh s profesionálem? Na kurzu se seznámíte s historií i současností zahradní architektury, osvojíte si základní principy navrhování zahrad a získáte stěžejní informace z oblasti…12. 7. 2022 -
Trvalky pro slunná a suchá stanoviště
Přednáška pro zájemce o zahradu a zahradní architekturu. Nejen pro absolventy kurzu Základy zahradní architektury. Obsah kurzu charakteristika jednotlivých druhů trvalek pro slunná a suchá stanoviště (výška, šířka, struktura, barva…12. 7. 2022 -
Trvalky pro stinná stanoviště
Přednáška pro zájemce o zahradu a zahradní architekturu. Nejen pro absolventy kurzu Základy zahradní architektury. Obsah kurzu charakteristika jednotlivých druhů trvalek pro stinná stanoviště (výška, šířka, struktura, barva květu a listu…12. 7. 2022 -
Základy navrhování interiéru
Pokud vás zajímá design interiéru, máte rádi kolem sebe krásné prostředí a jste kreativní, kurz je přesně pro vás. Není třeba mít předešlé zkušenosti s návrhy. Tento třídenní kurz je určený pro zájemce o design interiéru, jeho navrhování a inovace.…12. 7. 2022 -
Praktické Feng Shui v moderní době
Pokud Vás zajímá design interiéru a exteriéru, máte rádi kolem sebe krásné prostředí a jste kreativní, kurz je přesně pro Vás. Kurz je zaměřen zejména na praktické prvky a použití nauky Feng Shui v moderní době. Není třeba mít předešlé…12. 7. 2022