-
Základní choroby a škůdci révy vinné
4. 5. 2022Jednodenní kurz Vám umožní získat základní znalosti o běžně se vyskytujících chorobách révy a škůdcích, naučíte se je rozeznávat a dozvíte se také „jak s nimi zatočit“. Cílem kurzu je seznámit posluchače s typickými chorobami (zejména… -
Základy vinařství
3. 5. 2022Na dvoudenním kurzu získáte znalosti o výrobě vína, o technologických a enologických postupech. Kurz je určen jak milovníkům vína a vinařským nadšencům, tak i odborníkům z praxe. Na první teoretickou část navazuje druhý den zaměřený na exkurze ve… -
Základy vinohradnictví
2. 5. 2022Dvoudenní obsáhlý kurz jak pro milovník vína, nadšence do vinohradnického oboru, ale i malovinaře a znalec. Dozvíte se spoustu informací o pěstování révy vinné, druzích révy, řezu, vedení a jiné známější i méně známé informace, časem prověřené, ale… -
Úvod do degustace
2. 5. 2022Ve dvoudenní kurzu poznáte sami sebe z pohledu senzorických vlastností a prakticky si otestujete svůj zrak, čich i chuť. Získáte orientaci v praktické degustaci vína, jeho chuti, vůni či v případných vadách. Kurz je určen jak vinařským nadšencům,… -
Základy sommelierství
2. 5. 2022Dvoudenní obsáhlý kurz jak pro vinařské nadšence, tak pro odborníky za praxe. Dozvíte se spoustu informací o práci sommeliéra, o víně, (historie, odrůdy), vinařských oblastech. Naučíte se, jak víno správně vybírat, degustovat a podávat. Vše bude… -
Řez révy vinné
2. 4. 2022V kurzu získáte sebevědomí a kuráž nebát se stříhnout do révového keře. Dozvíte se spoustu informací o řezu révy vinné a v praktické části si tuto dovednost vyzkoušíte a osvojíte. Cíl kurzu Seznámit posluchače se základními styly vedení… -
Zelené práce ve vinici – Podlom
1. 4. 2022Jednodenní kurz Vám umožní získat základní dovednosti a praktické znalosti o tzv. zelených pracích ve vinici. Jde o veškeré pracovní operace během intenzivního růstu letorostů, v tomto případě o jednu z nejdůležitějších – o podlom …